grillimess ajutine header 1130x300

Eesti Grillimessi - Grillima! veebimessi toimumise aeg ja koht

Avatud 12 kuud ja 24 tundi ööpäevas: www.grillimess.ee, sissepääs tasuta

Grilli süütamine

Kõige puhtama maitseelamuse annab süütamine ilma süütevedelikuta. Kasutage väikesi puupilpaid, toiduõli või paberit.

Mingil juhul ei tohi süütevedelikku lisada söögitegemise ajal – see rikub põhjalikult toidu maitse. Kui tekib vajadus süütevedelikku lisada, on selleks mõistlikum kasutada toiduõli.

Ärge kasutage süütamiseks bensiini, petrooleumi või muidu ohtlikult plahvatavaid aineid, need rikuvad toidu maitse ja on ka tervisele kahjulikud.

Ajaleheribad ja oksad

Keera ajaleheribad rulli ja otstest vinti. Aseta paberirullid restile ja nendele kuivad oksad või pilpad. Okstele tõsta väikese kuhjana söed, jättes nende vahele õhuruumi. Süüta paber ja lisa tule kasvades süsi juurde.

Gaasisüütaja

Gaasisüütaja näol on tegemist mugandatud käepideme ja integreeritud gaasiballooniga gaasitõrvikuga. Sisuliselt on see suuremat sorti creme-brulee gaasipõleti.

Süütekuubikud (ka spetsiaalsed pastad)

Tõsta söed restile püramiidi – soovitavalt kasuta selleks kummikindaid. Murra üks või mõned süütekuubikutest pooleks ja aseta süte vahele. Süüta kuubikud eemal seistes pika tiku abil. Veidi aega põlevad need väga ägedalt, süüdates ka söed.

Elektrisüütaja

Lülita süütaja sisse ja kuhja söed süütaja resti peale väikesesse kuhja. 1-2 minuti jooksul kuumeneb süütaja hõõguvpunaseks ja söed süttivad. Lülita süütaja välja ja pane ohutusse kohta jahtuma.

Sütekamin

Sütekaminas asetsevad söed kõrges metallsilindris, mis on läiteotsast eraldatud augustatud alusega. Tule kuumus suundub kamina silindrisse ja ajab söed hõõguma. Topi silindri põhja paberit ja aseta kamin restile. Täida silindri ülemine osa 40-60 söetükiga ja süüta paber. 5-10 minutiga hakkavad söed hõõguma. Kui kõik söed on punased, tõmba kätte pajakinnas, tõsta kamin puust sanga abil üles ja raputa söed ettevaatlikult restile. Nende laialiajamiseks kasuta tuletange. Oledki valmis küpsetama.