grillimess ajutine header 1130x300

Eesti Grillimessi - Grillima! veebimessi toimumise aeg ja koht

Avatud 12 kuud ja 24 tundi ööpäevas: www.grillimess.ee, sissepääs tasuta

Süütevedelik

Grillsöe kiiremaks süütamiseks võib kasutada spetsiaalset süütevedelikku. Pidage aga meeles, et süütevedelik peab enne toidu küpsetamist olema täielikult ära põlenud. Vastasel juhul jääb toidule äärmiselt ebameeldiv lõhn ja maitse. Sooja ja kuiva ilmaga saab söed küllaltki hõlpsasti põlema ka pilbaste abil.

Laotage grilli põhja foolium, mis peegeldab kuumust ning hõlbustab grilliaparaadi puhastamist. Puistake söed kõigepealt 2 cm paksuse kihina tulerestile, seejärel tõmmake keskele kuhja. Kallake sütele ca 3 supilusikatäit ehk üks suur sortsakas süütevedelikku ja laske minut-kaks imenduda. Süüdake tuli soovitavalt pika kaminatikuga ja laske ca 15 minutit põleda, seejärel rehitsege söed ühtlaselt laiali. Alustage grillimist alles siis kui söed on kattunud õhukese halli tuhakihiga.